Skip to content Skip to footer
Rreth nesh

KOmisioni kombërar edukimi katolik shqiptar

Komisioni ka lindur si iniciativë e Konferencës Ipeshkvnore të Shqipërisë dhe zhvillon veprimtarinë e vet që prej vitit 1996. Ky Komision së pari shpreh në mënyrë konkrete vëmendjen e Kishës Katolike për edukimin e tërësishëm: intelektual, shpirtëror dhe njerëzor të të rinjve dhe së dyti u vjen në ndihmë mbarëvajtjes së punës edukative mësimore të shkollave dhe qëndrave edukative të themeluara nga ente të Kishës Katolike.

Komisioni Kombëtar i Edukimit Katolik Shqiptar (KKEKSH), është ent Juridik i Kishës Katolike në Shqipëri që prej datës 24 maj 2017, me vendim Gjykate: 5603.

Institucionet arsimore dhe edukative të cilat përqafon rrjeti i Komisionit janë të shtrira në gjithë territorin e Shqipërisë. Ato janë institucione të licencuara nga Ministria përkatëse, ofrojnë shërbim edukimi sipas standardeve të Vendit tonë, janë të themeluara nga Ente Juridike të Kishës katolike (Kongregata Rregulltare ose Famulli) dhe janë të anëtarësuar në rrjetin tonë, duke bashkëndarë së pari frymëzimin nga vlerat e Ungjillit të Jezu Krishtit.

Subtitle

Veprimtarit tona

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

0
Kopshte
0
Shkolla
0
Gjimnaze
+ 0
Mesues
+ 0
Nxenes

Misioni

Të promovojë përmbushjen me efektivitet të lirisë së arsimit, si një kusht themelor për funksionimin e një shoqërie demokratike;

Të bashkëpunojë me organizma të tjera arsimore ne nivel ndërkombëtar të frymëzuara nga vlerat ungjillore;

vlerat

Respekti i dinjitetit të personit, të unicitetit të tij

Hapja ndaj transcendentes si horizont ontologjik i njeriut, që e lartëson atë dhe e përplotëson

Vëmendje ndaj nevojave të personit

Edukimi Katolik në Shqipëri,
mision dashurie ndër vite

Ky dokumentar i parë, i ideuar dhe i kuruar nga Koordinatorja Kombëtare Moter Teuta Buka dhe Sekretariati i KKEKSH, ka për qëllim të dokumentojë për të parën herë realitetin e Edukimit Katolik në Shqipër, që nga fillimet dhe deri në ditët e sotme si një instrument dialogu me të gjithë aktorët në lëmin e edukimit në Shqipëri.

Upcoming Events

publikimet e fundit

Politika e Mbrojtjes së fëmijeve KKEKSH

Politika e Mbrojtjes së fëmijeve KKEKSH, na thërret të vëmë fëmijën në qendër.. ndaj siguria e mirëqënia e tyre është parësore për ne. Sot përmbyllëm formimin e parë për kualifikimin e Referentëve të rinj të shkollave katolike të cilët angazhohen të jenë figurat kyçe për sigurinë dhe mbrojtjen e nxënësve. Kjo detyrë që iu ngarkohet nuk është…

Read more

Call for Applications – Consultancy contract on External International Expert in Lobby Process and Catholic Teaching

Call for Applications – Consultancy contract on External International Expert in Lobby Process and Catholic Teaching The NCCEA for Catholic Education in Albania is seeking applications from qualified individuals to fill the position of External International Expert in Lobby Process and Catholic Teaching, to work with the NCCEA in promoting and advocating for Catholic education…

Read more

KKEKSH në bashkëpunim me shkollën “Don Bosko” në Tiranë zhvilloi trajnimin me temë : “Mekanizmi i referimit të rasteve në nevojë për mbrojtje” ku mori pjesë i gjithë stafi mësimor dhe ai ndihmës i kësaj shkolle.

Komisioni Kombëtar i Edukimit Katolik Shqiptar (KKEKSH) në bashkëpunim me shkollën “Don Bosko” në Tiranë zhvilloi trajnimin me temë : “Mekanizmi i referimit të rasteve në nevojë për mbrojtje” ku mori pjesë i gjithë stafi mësimor dhe ai ndihmës i kësaj shkolle.Trajnimi u mbajt nga zj. Senada Duli, psikologe, dhe kishte për qëllim që mësuesit…

Read more

KKEKSH © {{2022}}. All Rights Reserved.
TRAJNIM ME KREDITE
KKEKSH organizon trajnime për të gjith mesuesit
SHIKO TRAJNIMET